Maso na povrchu křupavé a vevnitř šťavnaté: Tento tip na perfektní grilované maso by měl znát každý!

3897
Sdílejte

Vepřové maso se griluje nejlépe

V závislosti na původu se maso chová i úplně jinak. „Bravčové maso se griluje nejsnáze,“ říká Urs Keller, „má přirozeně nejvíce tuku a odpustí některé chyby, aniž by bylo tvrdé. Kuřecí a jehněčí maso jsou náročnější, protože při nesprávné manipulaci se mohou rychle vysušit. Pokročilým gril masjtrem doporučuje i

velké kusy masa, jako je jehněčí stehno nebo hovězí roštěnku, zde však předpokládá, že jste majitelem uzavřeného grilu, na kterém se maso může připravovat pomalu podobně jako v troubě.

Dobře marinované maso je napůl grilované

Díky marinádě je maso aromatické a jemné: zarytí milovníci grilování mohou o správné marinádě diskutovat celé hodiny. Ti, kteří spěchají, si ji kupují již připravenou, jiní přísahají na doma připravené směsi. Ty jsou rafinovanější a obvykle méně výrazné, takže maso si může přijít na své díky vlastnímu aroma.

Pokračování na další straně

Grilovací marináda se vždy skládá ze tří složek: tuku, kyseliny a pepře. Kyselina se do směsi přidává prostřednictvím octa, citrónové šťávy nebo vína, zároveň je třeba dbát na to, aby byly tuky odolné vůči teplu, tj. máslo nebo margarín jsou nevhodné. Pokud jde o koření, můžete popustit uzdu své fantazii: Ať už jde o středomořské, orientální aromatické nebo asijské pálivé koření, vše je dovoleno.

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články