Maso na povrchu křupavé a vevnitř šťavnaté: Tento tip na perfektní grilované maso by měl znát každý!

3911
Sdílejte

Pro úspěch je důležitý také čas marinování: pohybuje se například mezi 30 minutami pro špízy, několika hodinami pro steaky a půl dne pro velké játra.

Pokračování na další straně

Nejdůležitější pravidlo při grilování masa

Máte vybrán dost hrubý kus kvalitního masa s tukem, marinovaný dostatečně dlouho a gril je již dobře rozpálený? Je čas připomenout si základní pravidlo grilování, které lze uplatnit na steaky, špízy, grilovací klobásky, sýry i hamburgery.

Maso položte na gril a nechte jej ležet. Neposouvejte ho, neobracejte ho, nepřitlačujte ho! Až v polovině času jej otočte a opět jej bez dotýkání nechte dogrilovat z druhé strany. Jen tak bude krásně opečené na povrchu a šťavnaté uvnitř.

Kam dál?

A kopr znáte? Přidejte ho do tvarohu a vykouzlete za 5 minut úžasnou lahodu. Zaručeně zachutná i náročné tchyni, která si dokonce řekne o recept!

Takovou pomazánku jste ještě neochutnali. Základem je celer a výsledek je přímo božský! A hlavně, nepřiberete po ní ani deko!

Když vaří chlap: Delikátní pivní pomazánka chutná s jakýmkoli pečivem. Připravte si za 10 minut lahůdku pro všechny gurmány!

Mouka, mléko a vejce. Fantastický koláč před výplatou – nestojí ani 30 kč a vznikne famózní dezert pro celou rodinu !

Když se vrátila z práce, zůstala jako opařená. Dcera jí připravila takovou večeři, jakou už dlouho neochutnala!

Další články