Maso na povrchu křupavé a vevnitř šťavnaté: Tento tip na perfektní grilované maso by měl znát každý!

3897
Sdílejte

Pro úspěch je důležitý také čas marinování: pohybuje se například mezi 30 minutami pro špízy, několika hodinami pro steaky a půl dne pro velké játra.

Pokračování na další straně

Nejdůležitější pravidlo při grilování masa

Máte vybrán dost hrubý kus kvalitního masa s tukem, marinovaný dostatečně dlouho a gril je již dobře rozpálený? Je čas připomenout si základní pravidlo grilování, které lze uplatnit na steaky, špízy, grilovací klobásky, sýry i hamburgery.

Maso položte na gril a nechte jej ležet. Neposouvejte ho, neobracejte ho, nepřitlačujte ho! Až v polovině času jej otočte a opět jej bez dotýkání nechte dogrilovat z druhé strany. Jen tak bude krásně opečené na povrchu a šťavnaté uvnitř.

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články