Maso na povrchu křupavé a vevnitř šťavnaté: Tento tip na perfektní grilované maso by měl znát každý!

3909
Sdílejte

Pro úspěch je důležitý také čas marinování: pohybuje se například mezi 30 minutami pro špízy, několika hodinami pro steaky a půl dne pro velké játra.

Pokračování na další straně

Nejdůležitější pravidlo při grilování masa

Máte vybrán dost hrubý kus kvalitního masa s tukem, marinovaný dostatečně dlouho a gril je již dobře rozpálený? Je čas připomenout si základní pravidlo grilování, které lze uplatnit na steaky, špízy, grilovací klobásky, sýry i hamburgery.

Maso položte na gril a nechte jej ležet. Neposouvejte ho, neobracejte ho, nepřitlačujte ho! Až v polovině času jej otočte a opět jej bez dotýkání nechte dogrilovat z druhé strany. Jen tak bude krásně opečené na povrchu a šťavnaté uvnitř.

Kam dál?

Větrník jako dort: nejlahodnější dezert pod sluncem, lepší nemají ani v cukrárně !

Tak chutné brambory jste ještě nejedli: Balada na talíři a žádná práce – z jednoho plechu se nají celá rodina !

Mega chutná broskvová dort, která se nepeče: Takové recepty miluji – žádná práce a šťastná je celá rodina !

Smažená cuketa nemá šanci, toto je největší hit celé sezóny: Cuketové penízky na plechu – s touto pochoutka bude mít největší úspěch !

Mouka, mléko a vejce. Fantastický koláč před výplatou – nestojí ani 30 kč a vznikne famózní dezert pro celou rodinu !

Další články