Tento krém si stabilně drží tvar a má široké spektrum aplikací, mezi něž patří: plnění dortů a pečiva, zdobení košíčků a rohlíků, zdobení složitých krémových a květinových kompozicí nadortících a dezertech.
Potřebujeme:
- Máslo (měkké) – 400 g
- Cukr – 200 g
- Voda – 80 g
- Žloutky – 6 ks
- Citronová šťáva – 20 g
- Vanilkový extrakt – 5 g
Postup:
- Máslo necháme změknout. Ke žloutkům přidáme lžíci cukru, vyšleháme.
- Zbytek cukru dáme s vodou vařit do vodní lázně. Necháme 3 minuty převařit. Cukr musí být zcela rozpuštěn.
- Sirup postupně, za stálého šlehání lijeme do žloutkové směsi.
- Šleháme, dokud směs nevychladne.
- Potom přidáme také máslo a dobře ještě vše spolu prošleháme.
- Přidáme i citrónovou šťávu, vanilku a opět prošleháme.
- Nakonec, když jsou všechny ingredience v krému, prošleháme ještě po dobu 2 minut.
Pokračování na další straně