Postup:
Bílky s cukrem šleháme nad párou do tuhé pěny cca 15 minut. Vyšlehaný sníh necháme mírně vychladnout a poté do něj lehce přimícháme moučkový cukr a strouhaný kokos. Plech si vyložíme pečícím papírem a lehce potřeme máslem. Pomocí šablony uděláme laskonky. Pečeme na 120 stupňů 15 minut, aby laskonky najely a poté snížíme teplotu v troubě na 80 stupňů a necháme laskonky dosušit při otevřených dvířkách trouby 15-20 minut.
Kokosová náplň: Z mléka a pudinku uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Máslo vyšleháme spolu s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, nakonec přidáme pudink, osmažený kokos, rum a pořádně prošleháme. Před plněním dáme krém alespoň na 2 hodiny chladit do chladničky. Laskonky plníme pomocí zdobícího sáčku.
Karamelová náplň: Nejprve musíme zkaramelizovat Salko (pokud si chceme ušetřit čas, koupíme již zkaramelizované Salko). Dáme ho do hrnce s vodou tak, aby plechovka byla úplně ponořená a vaříme 3 hodiny. Během vaření doléváme vodu. Potom plechovku vyjmeme a necháme vychladnout. Do vychladlého Salka zašleháme máslo a pomocí zdobícího sáčku plníme laskonky.
Přejeme příjemnou přípravu a dobrou chuť! 😋💕💕
Kam dál?
- Připravte si ty nejlepší vánoční perníčky, jaké jste kdy jedli. Začněte už teď !
- Lahodné košíčky s ořechovou náplní a karamelovým krémem: Dobrota, která si všechny získá !
- Bublinkové langoše BEZ droždí: nenasáknou ani kapku oleje, jsou měkoučké a chutnají fantasticky !
- VÁNOČNÍ PEČENÍ: Výborné vanilkové rohlíčky, které nesmí chybět v žádné domácnosti !