Nesmrtelný recept na RETRO KRÉM do vánočního cukroví. Když se ho naučíte, dokážete připravovat mnohé varianty chutí a vůní

9104
Sdílejte

Recept na tento krém jsem naučila ještě za bývalého režimu, když jsem pracovala v cukrárně. Tento recept je velmi lahodný, jemný a zejména poctivý – z pravého másla.

Jeho největší výhodou je, že když se ho naučíte, dokážete připravovat mnohé varianty chutí a vůní.

Tento základní krém využijete na slepované pečivo, vosí hnízda, plněné čokoládové trubičky, plněné rolády nebo na slepované oříšky.

Potřebujeme:

250 g másla (v pokojové teplotě)

200 g práškového cukru

190 ml mléka

1 lžíce polohrubé mouky

1 lžíce rumu

Postup:

Mléko rozmícháme s moukou.

Kam dál?

Retro sladkosti : Vlnky, Antiperle nebo Tang to už dnešní děti neznají. Vzpomínáte si na všechny?

Pamatujete si na všechny zmrzliny z dob socialismu? Některé se prodávají ještě do dnes

Jaké byly brigády za dob socialismu : Kdo to nezažil, ten nepochopí. Vzpomínáte, jak to tehdy fungovalo?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

Pamatujete na školní aktovky, které nosily Husákovy děti ? Červené s kapsami a nebo hnědé s přezkami

Další články