Vánoce se blíží… je čas na sladkou poctivě vyrobenou, voňavou vánočku

1670
Sdílejte

3. Když těsto dostatečně vykyne, přidejte k němu kandované ovoce a nastrouhanou citrónovou kůru a znovu ho promíchejte a rozdělte na dvě, tři nebo čtyři části, podle toho, jaký cop chcete zaplétat. Cock opět přikryjte kuchyňskou utěrkou, nechte na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

4. Mléko smícháme s rozšlehaným vajíčkem a natřeme jím vrch vánočky. Formu přikryjeme pečícím papírem, trochu naolejujeme a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 35 – 45 minut. Když je vánočka hotová, natřeme ji cukrovou polevou, která jí dodá pěkný lesk a sladkou chuť.Přejeme dobrou chuť 🙂 a nezapomeňte recept sdílet také se svou rodinou a přáteli.

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články