Příprava:
- Plech vymažeme a pomoučíme nebo vysteleme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
- Ingredience tvarohu důkladně promícháme (vhodné je použít smetanový tvaroh, ale pokud ne, hrudku pořádně rozlomíme).
- Vejce a cukr vyšleháme, poté za stálého míchání přidáme olej a mléko a promícháme. Potom přidejte mouku, kakaový prášek, prášek do pečiva a sůl a míchejte, dokud nebudou hrudky.
- Těsto uhladíme do připraveného plechu a na vrch opatrně vyrovnáme tvarohovou hmotu.
- Pečeme asi 35-40 minut. Je dobré, pokud se vršek tvarohové vrstvy již nelepí.
- Bílka začneme šlehat, přidáme citrónovou šťávu, cukr a škrob a celé to vyšleháme do tvrdé pěny.
- Hotovou vejcovou pěnu uhladíme na vrchu ještě horkého koláčku, poté teplotu vrátíme na 160 stupňů a sušíme asi 20 minut nebo dokud pěna trochu nezhnědne.
- Hotový koláček umístěte na chladné místo nebo do chladničky a po úplném vychladnutí jej nakrájejte ostrým nožem.
- Pokud vše půjde dobře, než vychladne, na vrchu budou roztomilé kapičky cukru.
Přejeme příjemné pečení a dobrou chuť!👩🍳
Další články