Zapečená vánočka s vanilkovým tvarohem a hruškami

1230
Sdílejte

– med 30 g

– vejce 3 ks

– žloutek 1 ks

– mletá skořice 1 lžíce

– vanilkový lusk ½ ks Postup:

1. Předehřejte troubu na 160 °C. 2. Vanilkový tvaroh: V míse smíchejte tvaroh, med, žloutek a změklé máslo do hladké směsi. Z vanilkového lusku vyškrábněte semínka a přidejte je do směsi. 3. Hrušky: Očistěte a nakrájejte na kostičky. Přidejte mletou skořici a 100 g cukru krupice. 4. Formu na pečení vymažte máslem. 5. Směs na namáčení vánočky: Ve větší míse smíchejte vejce, zbylý cukr, máslo a rum. Postupně přilévejte mléko a vytvořte hladkou směs. 6. Vánočku nakrájejte na tenčí plátky a namočte je do směsi. 7. Do formy vyložte vrstvu namočené vánočky. 8. Přidejte vrstvu připravených hrušek se skořicí a cukrem. 9. Přidejte vanilkový tvaroh a rovnoměrně rozprostřete po celé ploše. 10. Přikryjte další vrstvou namočené vánočky. 11. Pečte v předehřáté troubě 40 minut. 12. Hotovou žemlovku posypte moučkovým cukrem a podávejte.

Kam dál?

Větrník jako dort: nejlahodnější dezert pod sluncem, lepší nemají ani v cukrárně !

Tak chutné brambory jste ještě nejedli: Balada na talíři a žádná práce – z jednoho plechu se nají celá rodina !

Mega chutná broskvová dort, která se nepeče: Takové recepty miluji – žádná práce a šťastná je celá rodina !

Smažená cuketa nemá šanci, toto je největší hit celé sezóny: Cuketové penízky na plechu – s touto pochoutka bude mít největší úspěch !

Mouka, mléko a vejce. Fantastický koláč před výplatou – nestojí ani 30 kč a vznikne famózní dezert pro celou rodinu !

Další články