Zde je deset důvodů, proč si občas můžete bez výčitek otevřít lahvinku: 1. Ochrana ledvin: Některé studie ukázaly, že pivo může snižovat riziko vzniku ledvinových kamenů díky svému vysokému obsahu vody a schopnosti podporovat diurézu. 2. Snižování cholesterolu: Pivo obsahuje vlákninu, která může pomoci snižovat hladinu LDL cholesterolu, známého jako „špatný“ cholesterol. 3. Posilování kostí: Díky obsahu křemíku, který je důležitý pro růst a vývoj kostí, může pivo pozitivně přispívat k pevnosti kostí. 4. Zlepšení paměti: Studie ukázaly, že xanthohumol, antioxidant nalezený v chmelu, může pomáhat zpomalovat proces degenerace mozkových buněk, který vede k demenci. 5. Zdroj vitamínů B: Pivo je bohaté na vitamíny skupiny B, které jsou důležité pro udržení dobrého metabolismu a energetické hladiny. 6. Přirozený zdroj kyseliny listové: Pivo obsahuje kyselinu listovou, která je důležitá pro správnou funkci těla a je doporučována těhotným ženám pro prevenci vývojových poruch u plodu.
Kam dál?
- Toto je důvod proč vás v noci bolí dolní končetiny: Všechny možné příčiny a co dělat. Některé situace vyžadují okamžitou návštěvu lékaře!
- Újma po očkování proti covidu? Odpovědnost by měl nést výrobce, říká Válek
- Některé příznaky rakoviny lze odhalit i během jídla. Tohle jsou tři varovné příznaky, které není radno podceňovat
- Nápoj dlouhověkosti nebo třetího tisíciletí. Je to nápoj, který je nesmírně prospěšný pro lidský organismus. Pokud jste o něm ještě neslyšeli, čtěte dále…







