7. Regulace krevního cukru: Chróm obsažený v pivu může podporovat aktivitu insulinu a tím pomáhat regulovat hladinu cukru v krvi. 8. Probiotické účinky: Některé typy silnějších piv, které procházejí procesem dvojité fermentace, mohou obsahovat probiotické bakterie podporující zdraví střev. 9. Zdravé srdce: Umírněná konzumace piva může snižovat riziko srdečních onemocnění, podobně jako konzumace červeného vína. 10. Sociální a psychologické výhody: Pití piva v moderovaném množství může mít pozitivní vliv na sociální interakce a psychickou pohodu, podporuje uvolnění a snižuje stres. Přestože tyto body vypadají lákavě, je třeba zdůraznit, že všechny zdravotní výhody platí pouze při mírné konzumaci. Nadměrné pití alkoholu má vážné zdravotní důsledky, včetně zvýšeného rizika rakoviny, jaterních onemocnění a závislosti. Doporučená denní dávka pro muže je maximálně dvě piva a pro ženy jedno pivo.
Kam dál?
- Jak poznat mrtvici. Týká se i mladých lidí. Odhalit ji pomůže jednoduchý FAST test
- Elektronickou žádanku v mobilu by mohli první pacienti dostat už příští rok. Zkrátí se tím čekání na vyšetření
- Co byste měli vědět o rizicích časté konzumace Ibalginu. Naučte se rozpoznat varovné signály
- Psychická příčina nemocí: Podívejte se jak jsou jednotlivé emoce propojeny s konkrétním orgánem a jaké nemoci vám způsobují







