Byly masové výrobky za socialismu chutnější a zdravější než ty, které jsou k dispozici na trhu dnes ?

7608
Sdílejte
V poslední době se často setkáváme s názorem, že masové výrobky vyrobené za socialismu byly chutnější a zdravější než ty, které jsou k dispozici na trhu dnes.
Toto tvrzení je nutné zkoumat z několika hledisek, abychom pochopili, zda má skutečně opodstatnění, nebo jde pouze o nostalgický pohled na minulost. Za prvé, je třeba vzít v úvahu, že výrobní procesy a technologie se od dob socialismu výrazně změnily. V minulosti byla většina masových výrobků vyráběna tradičními metodami, což mohlo mít vliv na jejich chuťové vlastnosti.

Kam dál?

Retro sladkosti : Vlnky, Antiperle nebo Tang to už dnešní děti neznají. Vzpomínáte si na všechny?

Pamatujete si na všechny zmrzliny z dob socialismu? Některé se prodávají ještě do dnes

Jaké byly brigády za dob socialismu : Kdo to nezažil, ten nepochopí. Vzpomínáte, jak to tehdy fungovalo?

Pamatujete na školní aktovky, které nosily Husákovy děti ? Červené s kapsami a nebo hnědé s přezkami

Některé časopisy pro děti, co jsme četli za socíku, přežily dodnes. Pojďme zavzpomínat na Čtyřlístek, Mateřídoušku, Ábíčko

Další články