Zdá se to jako praktické a přehledné řešení, ale realita je jiná. Dveře lednice jsou místo, kde teplota nejvíce kolísá v důsledku častého otevírání a zavírání, což může vést k rychlejšímu kazení vajec. Vejce jsou totiž velmi citlivá na změny teploty a pro zachování jejich čerstvosti je potřeba zajistit jim stabilní podmínky. Ideální teplota pro skladování vajec se pohybuje od 5 do 18 °C, přičemž v lednici by neměla překročit 8 °C. Abychom zajistili vejcem co nejstabilnější teplotní podmínky, měli bychom je umístit do dolní části lednice, kde teplota zůstává nejvíce konstantní. Alternativně je můžeme uložit i do středu lednice nebo směrem dozadu, kde je rovněž teplota stabilnější. Dalším důležitým krokem k zachování čerstvosti vajec je ponechat je v kartonové krabici, v níž jsou běžně prodávána. Tento jednoduchý trik může pomoci předejít absorbování nežádoucích pachů z jiných potravin a zároveň snižuje riziko poškození skořápky. Vajíčka by také měla být skladována špičkou dolů, což pomáhá udržet jejich vnitřní strukturu a prodloužit trvanlivost. Je důležité si uvědomit, že v České republice a většině evropských zemí se vejce před balením neumývají, na rozdíl od praxe v USA, kde se vejce myjí a ošetřují, aby se odstranila přirozená ochranná vrstva. To znamená, že pokud si koupíte vejce v obchodě, neměli byste je doma umývat, aby jste neodstranili jejich ochrannou vrstvu, která pomáhá předcházet kontaminaci salmonelou.
Kam dál?
- Pokud se v létě chcete vyhnout štípancům, tak přestaňte jíst tyto potraviny. Ty nejvíce komáry přitahují
- Nechte doma pohár s vodou, solí a octem a uvidíte ty změny za 24 hodin!
- Máte problém usnout v letních vedrech? Toto nikdy v noci nedělejte, ačkoli si myslíte, že to pomáhá!
- Přidejte sůl do svého šamponu a vyřešíte jeden z největších problémů s vlasy! Opravdu to funguje!







