Dáváte dýško obsluze v restauraci ? Ne, mně ho v práci také nikdo nedává

1854
Sdílejte

Dávat spropitné opravdu není povinnost a nikdo k tomu nikoho nenutí. Pokud ho ale z nějakého důvodu nechceme dát, je dobré obsluze vysvětlit, že to není kvůli nespokojenosti s jejich službami, ale kvůli našim osobním principům. Obsluha totiž bere spropitné i jako zpětnou vazbu a formu ocenění za dobře odvedenou práci.Celkově lze říci, že spropitné je v našich končinách stále hlavně dobrovolným příspěvkem za nadstandardní služby. Je projevem slušnosti a spokojenosti zákazníka, nikoli jeho povinností. Každý by se měl sám rozhodnout, zda a kolik chce obsluze přispět na základě kvality poskytnutých služeb a svých finančních možností. Zároveň by se ale nemělo zapomínat na to, že pro mnoho lidí v pohostinství a službách tvoří spropitné významnou část jejich příjmů a živobytí.

Kam dál?

Žena se rozhodla pro odvážný experiment. Smíchala několik samoopalovacích krémů, aby získala. Výsledek vyděsí i ty nejotrlejší

Začala nová reality show Zrádci! Tohle se TV Prima povedlo, nová hra opravdu baví

Opilý rakouský chirurg způsobil dopravní nehodu, když cestou do práce srazil cyklistu. Pak šel na sál a operoval tři pacienty

Celoživotní láska: Narodili se ve stejný den, přežili spolu tak krásných 75 let a odešli spolu do nebe pouze s rozdílem jediného dne…

Německý řetězec drogerií Müller míří do Česka. Hledá zaměstnance a nabízí platy i přes sto tisíc korun

Další články