Postup:
1. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme smetanu, vanilkový cukr a nakonec mouku spolu s práškem do pečiva.
2. Vymícháme jednotné hladké těsto. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou.
3. Do formy navrstvíme ½ těsta a do zbylého vmícháme kakao. Tmavé těsto navrstvíme na světlé a vyložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů 35 minut.
Kam dál?
- Nebesky chutné KYNUTÉ buchty: Kdo zná toto těsto, NIC JINÉHO už nehledá – jako chmýří i třetí den !
- Prastarý recept na nejlepší plněné zelí od mojí tety ze Slovenska. Tento recept je cennější, než ledajaké hmotné statky !
- Zapečená vánočka s vanilkovým tvarohem a hruškami
- Vyzkoušejte japonské lívance, které se u vás stanou hitem !