Plýtvání potravinami je v Česku závažným problémem, kdy až třetina vyprodukovaného jídla končí v odpadcích. Výzkum vědců z Mendelovy univerzity v Brně ukazuje, že průměrný Čech vyhodí ročně až 36,4 kilogramu jídla. V sídlištní zástavbě je toto číslo ještě vyšší, dosahuje až 53 kilogramů na osobu za rok.Na této univerzitě nyní sídlí nově založený Food Waste Institut, jehož cílem je omezit plýtvání jídlem v Česku. Institut bude poskytovat rady školákům, obcím i hypermarketům a propagovat změnu myšlení a chování ohledně spotřeby potravin. „Potřebujeme v tomto ohledu změnit myšlení i chování lidí,“ říká Lea Kubíčková, spoluzakladatelka institutu a prorektorka Mendelovy univerzity.
Kam dál?
- AKTUÁLNĚ : Trojnásobná vražda v Hořovicích: Muž zabil ženu a dvě malé děti, do bytu se dobývali hasiči
 - Největší vánoční klasika slaví 50. výročí: TOTO jste o filmu Tři oříšky pro Popelku určitě nevěděli!
 - Jen 5leté dítě omdlelo v koupelně. Dejte si i vy pozor na „TICHÉHO ZABIJÁKA“!
 - Lidé mají vážné následky po překonání COVID-19: Český lékař doporučuje TOTO !
 
            






