Food Waste Institut plánuje zavádět edukativní programy pro školáky, spolupracovat s obcemi a obchodníky, aby společně nalezli efektivní způsoby, jak snížit plýtvání. „Chceme vzdělávat děti, aby přenesly získané poznatky do svých rodin. Spoluprácí s obcemi a obchodníky vytvoříme platformu pro sdílení fungujících řešení,“ vysvětluje Kubíčková.Jedním z dalších důležitých cílů institutu je osvěta a šíření informací mezi lidi. „Budeme spolupracovat s projekty jako Nesnězeno či Zachraň jídlo a zajišťovat, aby lidé měli přístup k ověřeným a relevantním informacím,“ říká Kubíčková.Zároveň se institut zaměří na spolupráci s obchodníky, kteří již podnikají kroky ke snížení plýtvání, jako je snižování cen potravin před jejich expirací nebo umisťování informací o správném skladování potravin do letáků.Institut bude hledat finance prostřednictvím sponzorů a grantů, aby mohl pořádat workshopy a další aktivity zaměřené na prevenci plýtvání potravinami. Kubíčková uzavírá: „Chceme se stát profesionálně řízeným spolkem, který bude dlouhodobě fungovat a přispívat k větší udržitelnosti v oblasti potravin.“
Kam dál?
- Mrazivé předpovědi Baby Vangy nahání STRACH: TO, co věští na rok 2024 vás šokuje!
- Neuvěřitelné! Pacientku rušil plicní ventilátor její sousedky při spánku, tak ho vypnula: Teď je ve vězení !
- Tučňák každý rok uplave 8000 kilometrů, aby navštívil muže, který mu zachránil život
- Příběh jako z hororu: Manželé si adoptovali sirotka z Ukrajiny: Měla mít šest let, ale… děsivé odhalení?!









