Po dlouholetém bádání mezinárodní tým vědců z Ohio University v USA identifikoval potenciální příčinu stoupajícího počtu případů rakoviny tlustého střeva u osob mladších 50 let. Výzkum, o němž referoval britský deník Metro, odhalil, že kombinace nevhodné stravy bohaté na cukry a nadměrného růstu specifické bakterie zvané Fusobacteria v lidských střevech může být klíčovým faktorem. Nebezpečné jsou zejména diety a hubnoucí programy, které mají nízký obsah vlákniny.
Kam dál?
- Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady
 - Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá
 - V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější
 - Nemoci podle měsíce narození: Komu hrozí infarkt, astma či nádor?
 
            







