Podle zjištění zveřejněného Americkou společností pro klinickou onkologii může strava s vysokým obsahem cukrů a nízkým obsahem vlákniny vést k přemnožení Fusobacteriae, což způsobuje urychlené stárnutí střevních buněk. Takto stárnoucí buňky jsou náchylnější k mutacím, které mohou vést k zánětům v trávicím traktu. Dlouhodobé záněty pak mohou přerůst až v tvorbu rakovinových nádorů.Výzkum rovněž zjistil, že pacienti, kteří nedbají na zdravou stravu, mají střevní buňky v průměru o 15 let starší, než je jejich skutečný věk. Lisa Wildeová, vedoucí výzkumu ve středisku Bowel Cancer UK, zdůrazňuje důležitost včasné diagnózy.
Kam dál?
- Neuvěřitelný objev vědců! Objevili jsme konečně lék na rakovinu? Nejnovější výsledky jsou jako zázrak
- Mezi dětmi se v Česku šíří pátá nemoc. Ohrožuje i dospělé
- Jak se za chvilku zbavit bolesti krku? Na tento trik nemá vůbec žádný kupovaný produkt!
- ZUBY moudrosti by se NEMĚLY odstraňovat PO dosažení 27 let: Proč jsou odborníci PROTI? !







