Podle zjištění zveřejněného Americkou společností pro klinickou onkologii může strava s vysokým obsahem cukrů a nízkým obsahem vlákniny vést k přemnožení Fusobacteriae, což způsobuje urychlené stárnutí střevních buněk. Takto stárnoucí buňky jsou náchylnější k mutacím, které mohou vést k zánětům v trávicím traktu. Dlouhodobé záněty pak mohou přerůst až v tvorbu rakovinových nádorů.Výzkum rovněž zjistil, že pacienti, kteří nedbají na zdravou stravu, mají střevní buňky v průměru o 15 let starší, než je jejich skutečný věk. Lisa Wildeová, vedoucí výzkumu ve středisku Bowel Cancer UK, zdůrazňuje důležitost včasné diagnózy.
Kam dál?
- 7 věcí, které mohou vážně ohrozit zdraví ženy po čtyřicítce!
- POZOR na nové nežádoucí účinky vakcíny proti koronaviru ! Po aplikovaní druhé dávky skolabovala celá rodina
- SKANDÁL! Na polských jatkách zpracovali maso nemocných a mrtvých krav. Potom ho prodali do obchodů !
- Tyto „zapomenuté“ listy jsou léčivým zázrakem přírody – léčí až 15 vážných chorob !