Červená řepa, červená řepa, má řadu zdravotních účinků.Všichni přece známe přísloví: „Zdravý jako řepa“ .Je bohatá na sodík, draslík, vápník, hořčík, železo , vitamín C , K a vitamíny skupiny B. Její předností je i obzvláště vysoký obsah kyseliny listové a vlákniny .Červená řepa obsahuje v hojném množství i betain , který podporuje činnost jater a zabraňuje rozvoji kornatění tepen. Nesmíme zapomenout na rubidium, cesium a antokyany – rostlinná barviva zabraňující křehnutí cév.
Kam dál?
- Ostružiny jsou darem přírody, který je již tisíce let ceněn pro své zdravotní benefity. Dříve sloužily jako lék na dnu a kýlu, dnes pomáhají s cholesterolem i cukrovkou
- Toto je 5 běžných léků, které mohou způsobit ztrátu paměti!
- Některé příznaky rakoviny lze odhalit i během jídla. Tohle jsou tři varovné příznaky, které není radno podceňovat
- Lepší než antibiotika: Protizánětlivý prvek, který zničí až 650 druhů bakterií