Nakládané zelí dle staročeského receptu z Moravy si musíte ihned uložit: Tenhle recept byl objeven po 114 letech zakopaný v zemi ve flašce od vína !

10624
Sdílejte

Nakládané okurky patří k pokladům české kuchyně, skvěle oživí každé jídlo a často představují to nejlepší řešení, když nás tak zvaně honí mlsná, ale my zároveň nevíme, na co přesně vlastně máme chuť.

Pokud se je tedy právě teď chystáte nakládat, a udělat si tak zásoby na zimu, ještě počkejte, neboť okurky nejsou jedinou zeleninou, kterou lze naložit. Velmi chutnou pochoutkou je i nakládané zelí, které vám nejen dodá velké množství vitamínů, ale na rozdíl od okurek ho nemusíte sterilizovat za vysoké teploty.

Co budete potřebovat?

Na přípravu nakládaného zelí budete potřebovat jednu hlávku bílého zelí, půl kilogramu mrkve, jednu polévkovou lžíci soli, jednu polévkovou lžíci cukru a vodu. To je základní receptura, kterou lze ale oživit i přidáním dalších ingrediencí, například stroužku česneku, cibulí, paprikou, bobkovým listem a dalším kořením dle chuti.

Kam dál?

Jablečný vichr s čokoládou a zakysanou smetanou: Úžasně šťavnatý koláč z hrnečku – Nejlepší dezert z jablek !

Úžasná cuketová rolka, která je skvělá náhrada klasických jednohubek

Jablka v županu? Nuda! Vyzkoušejte toto ovoce usmažené v lahodném těstíčku. Křehké, voňavé a tak lahodné, že nezbude ani kousek. Připravte si je už za 10 minut!

Manžel připravil své ženě k narozeninám luxusní zákusek. Za pár minut. Takový dezert ještě neochutnala!

Teplá, zdravá a chutná snídaně za pár minut? Tato žena ví, jak na to. Její ovesné crumble není obyčejné jídlo, ale luxusní dezert pro celou rodinu!

Další články