ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

4
Sdílejte

Příprava:

1. Jablka nakrájíme na kostičky, posypeme je skořicí a přidáme dva krajíce celistvého chleba nakrájené na kostičky a rozdrcené lískové nebo vlašské ořechy. Toto vše ještě jednou zopakujeme, zalijeme 1 dl mléka a dáme péct do malého pekáče na 175 stupňů na 20-25 minut.

2. Během této doby zahřejte na sporáku litr mléka, v misce rozmíchejte tři polévkové lžíce pšeničného škrobu a nalijte do vařícího mléka. Snížíme plamen a za stálého míchání vaříme (kdo má rád, může si uvařit obyčejný vanilkový pudink).

3. Když se začnou vytvářet bublinky, přidejte dvě lžíce medu, promíchejte, odstavte z ohně a vychlazujte. Jablka přelijeme do vhodné sklenice, navrch dáme pudink a ozdobíme podle přání.

Kam dál?

Větrník jako dort: nejlahodnější dezert pod sluncem, lepší nemají ani v cukrárně !

Tak chutné brambory jste ještě nejedli: Balada na talíři a žádná práce – z jednoho plechu se nají celá rodina !

Mega chutná broskvová dort, která se nepeče: Takové recepty miluji – žádná práce a šťastná je celá rodina !

Smažená cuketa nemá šanci, toto je největší hit celé sezóny: Cuketové penízky na plechu – s touto pochoutka bude mít největší úspěch !

Mouka, mléko a vejce. Fantastický koláč před výplatou – nestojí ani 30 kč a vznikne famózní dezert pro celou rodinu !

Další články