Když jim řekla, že bude mrkvová pomazánka, ohrnuli nos. Po jednom ochutnání se nestačili olizovat až za ušima. Takovou lahůdku už dlouho nejedli!

2443
Sdílejte

Nakoupili jste moc mrkve, nebo jste šťastní majitelé bohaté úrody z vlastní zahrádky? Ať už tak, či tak, dnes vám přinášíme tip, jak takovou šťavnatou mrkvičku dobře použít. Připravte z ní zdravou a lahodou pomazánku. Pikantní chuť jí dodá čerstvý křen. Dopřejte si tuto vitamínovou bombu a nemoci z nachlazení u vás nemají šanci!

Ingredience

  • 300 g mrkve
  • 50 g čerstvého křenu
  • 100 g bílého jogurtu
  • 1 čajová lžička hořčice
  • 1 jarní cibulka
  • citronová šťáva
  • cukr, sůl, pepř dle chuti

Pracovní postup

Mrkev a křen očistěte a nastrouhejte na jemno. Jarní cibulku nasekejte. Dejte do mísy a dobře promíchejte s jogurtem.

Kam dál?

A kopr znáte? Přidejte ho do tvarohu a vykouzlete za 5 minut úžasnou lahodu. Zaručeně zachutná i náročné tchyni, která si dokonce řekne o recept!

Takovou pomazánku jste ještě neochutnali. Základem je celer a výsledek je přímo božský! A hlavně, nepřiberete po ní ani deko!

Když vaří chlap: Delikátní pivní pomazánka chutná s jakýmkoli pečivem. Připravte si za 10 minut lahůdku pro všechny gurmány!

Mouka, mléko a vejce. Fantastický koláč před výplatou – nestojí ani 30 kč a vznikne famózní dezert pro celou rodinu !

Když se vrátila z práce, zůstala jako opařená. Dcera jí připravila takovou večeři, jakou už dlouho neochutnala!

Další články