Jednoduchý recept na pastevecký koláč: Vynikající oběd, který máte rychle hotový !

1969
Sdílejte

Původní irsko-anglické recepty na tuto pochoutku kladly důraz na spotřebování zbytků z kuchyně a komory. Tento pokrm je super lahůdkou, vyráběnou z mletého masa, zapečeného v troubě s bramborovou kaší.

Recept je velmi jednoduchý a celý proces is pečením zvládnete do hodiny. To řadí tento pokrm mezi „rychlé“.

Na jeden pekáč budete potřebovat
400 – 500 g hovězího (telecího) mletého masa. Zde musíme podotknout, že v mnoha českých receptech naleznete tuto lahůdku s použitím vepřovice. Odborník na irskou kuchyni však varuje – vepřovinu ne – během restování pustí tuk a pokrm by doslova mohl plavat v omastku).

Ingredience:

400 – 500 g hovězího
2dcl hovězího vývaru (může být i bujon)
2ks větší mrkve
hrst hrachu
1 stroužek česneku (fajnšmekři 2 kusy)
2 ks petržele (nemusí být)
1ks cibule
pár jehliček rozmarýnu
pepř na zvěřinu (nebo podle chuti – ďábelský, pikantní apod.)
trošku vorchesterové omáčky (pár kapek), máslo, parmazán, brambory, mléko, sůl.

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články