Maso na povrchu křupavé a vevnitř šťavnaté: Tento tip na perfektní grilované maso by měl znát každý!

3897
Sdílejte

Grilujte maso správně podle těchto tipů a vaše grilování se stanou legendárními.

Vyberte si kvalitní maso

Amatérští gril mistři se vydávají k pultům hledat ten správný kus masa na grilování. Ale které maso je nejlepší? Hovězí nebo jehněčí? Vepřové nebo kuřecí? A jak se který kus chová na rozpáleném grilu? Koneckonců, kvalita a druh masa jsou rozhodující pro kulinářský úspěch.

Nebojte se tuku

Nejlepší je nechat si poradit od odborníka. Například od mistra řezníka z Curychu Urse Kellera. „Nejdůležitější je, aby maso nebylo příliš hubené a řez tenky,“ říká majitel stejnojmenného řeznictví, „Například telecí kotlety se na grilu se okamžitě vysuší.“

„Tuk, který někteří lidé považují za nezdravou horzbu, je nositelem chutí a zároveň činí maso jemným. Ideální na gril je maso, které je tukem mírně mramorované nebo má alespoň tukový okraj,“ říká Keller.

Bez ohledu na to, zda se jedná o hovězí nebo telecí maso, s kostí nebo bez kosti, steak by měl být nakrájený na tloušťku několika centimetrů, aby byl uvnitř šťavnatý. Necháte-li kosti, jako například při tomahawk steaku nebo kotletách, máte větší záruku, že maso zůstane šťavnaté, protože „kost chrání před příliš velkým teplem“.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články