Hrníčkové křehké rohlíky z kysané smetany s jablečnou nádivkou: Nejlepší pečivo pod sluncem !

95686
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Mouku prosejeme, přidáme cukr, sůl, vajíčka, zakysanou smetanu, nastrouhanou citronovou kůru. Do vlažného mléka dáme 1 PL cukru, 2 lžíce mouky a rozdrobíme droždí. Necháme vykynout kvásek. Vykynutý kvásek přidáme k mouce a také rozpuštěné máslo.

Rukou vypracujeme hladké těsto, které je lepivé, netřeba se bát, vždy ruku pomoučníme. Mícháme alespoň 10 minut, dáme na teplé místo vykynout.

Zatím si připravíme náplně: jablka nastrouháme, smícháme s cukrem a skořicí. Na ořechovou zalijeme ořechy horkým mlékem, přidáme cukr. Stejně postupujeme i při makové náplni.

Recept pokračuje na další straně

Těsto přendáme na pomoučený pracovní desku a rozdělíme na 8 bochníků. Následně rozdělíme na menší bochníky, z nichž uděláme 3-4 menší bochníky.

Každý bochník rozválíme do kruhu. Tvořítkem nebo nožem provedeme zářezy ve vrchní polovině cesta. Na spodní stranu dáme nádivku. Jablka pomocí lžíce zbavíme šťávy, aby nám netekla při pečení.

Srolujeme, přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

Žloutky rozmícháme s mlékem, rozšleháme a potřeme rohlíky. Troubu předehřejeme na 190 stupňů a pečeme 20-25 minut do zlatova.

 

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články