VELIKONOČNÍ slaný koláč: 5 vajec, 5 lžic smetany, 5 lžic mouky, kousek šunky a pohoštění máte vybaveno !

1520
Sdílejte

Šunku nebo slaninu nakrájejte nadrobno.

Na Velikonoce je vynikající alternativou nakrájené vařené uzené maso.

Maso vmícháme do těsta.

Papriky nakrájejte nadrobno.

Také je přidejte do směsi.

Nyní jen ochuťte pepřem a solí podle chuti.

Můžete přidat i bylinky – například petrželku nebo kopr.

Recept pokračuje na další straně

TIP:

Moje babička zvykla prodávat i nadrobno nakrájenou mladou kopřivu nebo medvědí česnek, podle toho, co právě nasbírala.

Je to opravdu vynikající velikonoční vylepšení.

Směs nyní jen navrstvěte do podélné vymazané formy.

Pečte při 180 stupních 40-45 minut (nebo podle trouby).

Po vychladnutí můžete podávat.

Tento recept je vynikající teplý i pro studeno.

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články