VELIKONOČNÍ slaný koláč: 5 vajec, 5 lžic smetany, 5 lžic mouky, kousek šunky a pohoštění máte vybaveno !

1531
Sdílejte

Šunku nebo slaninu nakrájejte nadrobno.

Na Velikonoce je vynikající alternativou nakrájené vařené uzené maso.

Maso vmícháme do těsta.

Papriky nakrájejte nadrobno.

Také je přidejte do směsi.

Nyní jen ochuťte pepřem a solí podle chuti.

Můžete přidat i bylinky – například petrželku nebo kopr.

Recept pokračuje na další straně

TIP:

Moje babička zvykla prodávat i nadrobno nakrájenou mladou kopřivu nebo medvědí česnek, podle toho, co právě nasbírala.

Je to opravdu vynikající velikonoční vylepšení.

Směs nyní jen navrstvěte do podélné vymazané formy.

Pečte při 180 stupních 40-45 minut (nebo podle trouby).

Po vychladnutí můžete podávat.

Tento recept je vynikající teplý i pro studeno.

Kam dál?

Když se vrátil z práce, čekalo ho úžasné osvěžení. Připravila mu takovou limonádu, která okamžitě zahnala únavu i hrozící úpal!

Ledová smršť z 3 přísad: Takovou dobrotu z obyčejného Salka a sušenek jste dávno nejedli !

Domácí nudle, které připravíte za 15 minut. Neskutečně lahodná vložka do všech polévek, díky které je vaše děti začnou milovat!

Smažená cuketa nemá šanci, toto je největší hit celé sezóny: Cuketové penízky na plechu – s touto pochoutka bude mít největší úspěch !

Vsadila na osvědčenou klasiku a vyhrála. Za 10 minut připravila luxusní pomazánku z domácích vajec a stala se královnou hostitelek!

Další články