Měla by nám vzniknout hustá kaše.
Mezitím si změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny .
Přidáme rum.
Po lžících do máslové hmoty opatrně vmícháváme vychladlou mléčnou směs.
Máslový krém necháme v chladničce ztuhnout.
Potom s ním můžete pracovat a plnit vánoční cukroví.
Čokoládový krém
Tento krém stejně jako základní máslový, vhodný do všech slepovaných vánočních druhů cukroví, kterým chcete dodat čokoládovou chuť.
Zároveň jím můžete naplnit i pařížské rohlíky, čokoládové koule, kakaové ořechy i čokoládové košíčky.
Příprava:
Do tohoto krému budete potřebovat 50 gramů čokolády.
Můžete použít mléčnou i hořkou, výraznější chuti ale dosáhnete použitím čokolády s vyšším obsahem kakaa.
V přípravě následně postupujte stejně jako u máslového krému – rozmíchejte si a uvařte mléko s moukou, otřete máslo s cukrem a rumem a vše smíchejte.
Právě během spojování obou směsí však do krému přidejte i zmíněných 50 gramů čokolády.
Opět nechte ztuhnout v chladničce, a poté použijte podle potřeby .