Nesmrtelný recept na RETRO KRÉM do vánočního cukroví. Když se ho naučíte, dokážete připravovat mnohé varianty chutí a vůní

9104
Sdílejte

Měla by nám vzniknout hustá kaše.

Mezitím si změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny .

Přidáme rum.

Po lžících do máslové hmoty opatrně vmícháváme vychladlou mléčnou směs.

Máslový krém necháme v chladničce ztuhnout.

Potom s ním můžete pracovat a plnit vánoční cukroví.

Čokoládový krém

Tento krém stejně jako základní máslový, vhodný do všech slepovaných vánočních druhů cukroví, kterým chcete dodat čokoládovou chuť.

Zároveň jím můžete naplnit i pařížské rohlíky, čokoládové koule, kakaové ořechy i čokoládové košíčky.

Příprava:

Do tohoto krému budete potřebovat 50 gramů čokolády.

Můžete použít mléčnou i hořkou, výraznější chuti ale dosáhnete použitím čokolády s vyšším obsahem kakaa.

V přípravě následně postupujte stejně jako u máslového krému – rozmíchejte si a uvařte mléko s moukou, otřete máslo s cukrem a rumem a vše smíchejte.

Právě během spojování obou směsí však do krému přidejte i zmíněných 50 gramů čokolády.

Opět nechte ztuhnout v chladničce, a poté použijte podle potřeby .

Ořechový krém