Domácí majonéza třikrát jinak

1743
Sdílejte

Žlutá domácí majonéza:

150 ml slunečnicového oleje

15 ml citronové šťávy

2 čajové lžičky dijonské hořčice

2 vaječné žloutky

sůl a pepř

Žloutky, olej, šťávu z citronu a hořčici dáme do vyšší nádoby. Pomalu odspodu na vršek nádoby šleháme. Po zašlehání majonézu dle chuti osolíme a opepříme a došleháme.Aby byla domácí majonéza opravdu chutná, doporučuji vám do majonézy najemno namlít celý černý pepř mlýnkem na pepř. Sama používám  pepř CM pepper, který dodá majonéze tu správnou chuť. V tomto případě je třeba pepř namlít opravdu najemno, aby v majonéze nebyly větší nechtěné kousky pepře.Majonéza je hotová během několika málo minut. Dávejte si proto velký pozor, abyste majonézu nepřešlehali.Ideálním pomocníkem na přípravu majonézy je tyčový mixér. Vysoká nádoba, která bývá součástí balení, je dostatečně velká na výše uvedené recepty. Pokud tyčový mixér nemáte, nevadí. Majonézu vyšleháte i klasickým mixérem či metličkou.

Kam dál?

A kopr znáte? Přidejte ho do tvarohu a vykouzlete za 5 minut úžasnou lahodu. Zaručeně zachutná i náročné tchyni, která si dokonce řekne o recept!

Takovou pomazánku jste ještě neochutnali. Základem je celer a výsledek je přímo božský! A hlavně, nepřiberete po ní ani deko!

Když vaří chlap: Delikátní pivní pomazánka chutná s jakýmkoli pečivem. Připravte si za 10 minut lahůdku pro všechny gurmány!

Mouka, mléko a vejce. Fantastický koláč před výplatou – nestojí ani 30 kč a vznikne famózní dezert pro celou rodinu !

Když se vrátila z práce, zůstala jako opařená. Dcera jí připravila takovou večeři, jakou už dlouho neochutnala!

Další články